Guvenul are în plan listarea a 10% din Hidroelectrica în mai 2014, un pachet de 10% din Nuclearelectrica în septembrie 2014, 10% din Romgaz în octombrie 2014 şi 15% din Complexul Energetic Oltenia până în iunie 2014.
De asemenea, participaţia majoritară la furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica va fi vândută pe bursă până la finele lunii mai 2014.
Guvernul nu a comentat până acum aceste informaţii, mai scrie Reuters.
România şi FMI au convenit săptămâna trecută să încheie un nou acord stand-by preventiv pe doi ani, în valoare de 4 miliarde de euro, pentru a întări încrederea investitorilor şi pentru a avea o centură de siguranţă în cazul unor eventuale şocuri externe.
Investitorii şi finanţatorii externi au criticat deseori autorităţile de la Bucureşti pentru progresul lent în reformarea sectorului de stat ineficient, care trage în jos economia şi ţine la distanţă finanţările străine necesare pentru o creştere mai rapidă.
Listările la bursă ar fi trebuit să aibă loc în acest an, după întârzieri repetate, şi au fost convenite în cadrul precedentului acord de tip preventiv cu FMI.
Sursa: AGERPRES