„Cred că America merge pe datorie de ani buni, este un dezastru în desfășurare. Aș asemui situația actuală cu o tumoră canceroasă într-un corp. Nu există o vreme mai potrivită pentru a extirpa tumoarea decât imediat ce se poate. Trebuie spus, guvernul american a mers pe datorie timp de mulți, mulți ani, și am tot ridicat plafonul datoriei totale timp de mulți, mulți ani, ca problemă de buget. Și am reușit să semnăm acorduri, a devenit o normă politică în Statele Unite ca indiferent ce partid se află la guvernare să ceară creșterea plafonului datoriei publice”, susține Wolff.

Analistul crede că factorul politic este principalul vinovat pentru impasul în care se află astăzi economia Statelor Unite.

„Partidul care nu este la guvernare nu are nicio putere, țipă și urlă despre cum guvernul cheltuiește prea mult și cum ar trebui să se descurce în limitele pe care le are. Apoi plafonul datoriei crește, ca de obicei, așa cum se întâmplă de 30 de ani. Astfel, avem în Congres o parte care a decis că o lipsă a creșterii veniturilor este acceptabilă. Și o altă parte care a decis că  este inacceptabil ca veniturile să nu crească. Am ajuns într-un impas jenant, care durează cu săptămâni bune mai mult față de cât ar fi trebuit. Am văzut Camera de Comerț a Statelor Unite, masa rotundă de afaceri și un cor din ce în ce mai puternic al vocilor din străinătate și din țară care îmboldesc Congresul și Casa Albă să oprească iritarea cauzată de acest impas politic pe piețele globale, deja tensionate”, încheie Wolff. Americanii ne lovesc: "Europa este în primejdie"