Surse din cadrul Ligii Arabe au afirmat pentru ziar că măsura propusă are drept scop să arate dezaprobarea faţă de acţiunile forţelor de securitate şi ale armatei siriene pentru înăbuşirea protestatarilor care susţin schimbări şi reforme în ţara arabă.
Propunerea s-a lovit de opoziţia ţărilor vecine Siriei, care şi-au exprimat îngrijorarea că izolarea Damascului ar conduce la tensiuni între forţele politice locale, ceea ce ar deteriora şi mai mult situaţia din ţară şi ar nărui eforturile pentru restabilirea păcii, scrie ziarul.

Secretarul general al Ligii Arabe, Amr Moussa, a afirmat luni că ţările arabe sunt foarte îngrijorate în legătură cu continuarea violenţelor în Siria în care sute de persoane au fost ucise în ultimele trei luni. Cu toate acestea, el a afirmat că nu există un consens între ţările arabe în legătură cu măsurile care ar trebui luate pentru a se pune capăt violenţelor.
Organizaţiile siriene pentru apărarea drepturilor omului au estimat că aproximativ 1.300 de persoane au fost ucise şi peste 10.000 au fost arestate în Siria după izbucnirea, la mijlocul lunii martie, a protestelor care cer înlăturarea preşedintelui Bashar al-Assad. Ziariştilor străini le este interzisă intrarea în ţară, ceea ce face dificilă verificarea cifrelor avansate.
SURSA: Agerpres