Wembrio lanseaza in cadrul conferintei regionale HTW 2010 din Bucuresti 3-4 Noiembrie, o noua competitie pentru antreprenorii aflati la inceput de drum: Startup Challenge.

Startup Challenge  se adreseaza  startupurilor de pretutindeni, in special celor din Europa de Est, celor cu o idee viabila de business online si cu potentialul necesar pentru a duce la indeplinire aceasta idee. Inscrierile se fac pana la data de 10 octombrie 2010 pe siteul official al conferintei: www.how-to-web.net. Scopul competitiei Startup Challenge este de a gasi cele mai interesante business-uri aflate la inceput de drum si a le ajuta pe acestea sa devina cunoscute si sa se bucure de sprijin din partea investitorilor si antreprenorilor deja cunoscuti.

Pentru a se inscrie, stratup-urile trebuie:
•    sa aiba mai putin de 2 ani de activitate
•    sa  targeteze piata international, globala;
•    sa nu fi primit nicio investitie de la o firma de VC  (Venture Capital) pana in momentul participarii la Startup Challenge.
Startup Challenge cuprinde  doua etape:

1.     O prima etapa eliminatorie  –  dupa inscrierea pe website – juriul va alege  6 startup-uri conform criteriilor prezentate pe site: marimea pietei, potential, solutiille pe care le propun, tehnologia folosita, modelul de business, etc. Cele 6 startupuri finaliste vor avea sansa sa se prezinte in cadrul conferintei regionale HTW’10 cu un stand de prezentare a businessului, sa interactioneze direct  si sa primeasca sfaturi de la juriul, sa isi prezinte idea de business catre cei 500 de participant si 20 de speakeri internationali direct pe scena principala a evenimentului.

2.    In final, la sfarsitul celei de-a doua zile a conferintei HTW, juriul va alege  3 startup-uri castigatoare care vor beneficia de promovare pe siteul oficial HTW cat si pe Social Media, si bineinteles  vor primi si un premiul semnificativ.
 
Juriu este compus din specialisti si oameni cu experinta in domeniu, cu o activitate intensa  in a acest gen de competitii: Katy Turner (Eden Ventures), Vlad Stan (Seedmoney), Vladimir Oane (UberVu), Raluca Georgescu (Wembrio), Alexandre Almajeanu (Gentica), Calin Fusu (Neogen).

Despre HTW’10: Cel mai mare eveniment de antreprenoriat si tehnologie web din Europa de Est va fi organizata intre 3-4 noiembrie 2010 la Hotel Intercontinental in Bucuresti .

Printre vorbitorii internationali care si-au anuntat prezenta la eveniment se numara: PATRICK DE LAIVE (THE NEXT WEB), Ramu Yalamanchi (CEO Hi5), Reshma Sohoni (CEO Seedcamp), Mike Butcher (Redactor-sef TechCrunch Europe), Christopher Grew (Orrick), Alex Van Someren (UKTI), Katy Turner (Eden Ventures) si Alex Hoye (CEO Latitude).

Temele de discutie ale invitatilor se vor axa pe subiecte de interes pentru antreprenorii din zona tehnologiei web cum ar fi: inceputurile unei afaceri, finantarea acesteia, antreprenoriatul in Europa si oportunitati pentru acesta, cloud computing, servicii web, etc.

Conferinta va reuni circa 500 de participanti, 20 speakeri internationali, precum si un numar de 24 de prezentari si paneluri de discutii. Din programul conferintei nu vor lipsi workshopurile practice de tehnologie web si nenumarate alte posibilitati de networking.

Evenimentul se adreseaza antreprenorilor din mediul online, profesionistilor si dezvoltatorilor web, investitorilor de tip venture capital precum si profesionisti din online media, studenti din domeniul IT&C si antreprenori din diverse domenii.

Partenerul principal al evenimentului este Adobe, alaturi de HTC si alti parteneri care sustin antreprenoriatul online. Partenerii strategici ai How To Web 2010 sunt: Snapshot, (Interactive and Emerging Media Division, McCann PR), Seedcamp, TechCrunch, UBIT, Brohouse si Visualis.

Partenerii media care sustin conferinta: TheNextWeb, TVR, Capital, Evenimentul Zilei, Chip, Computer World, PC World, EuropaFm, Radio21, startups.ro, capital.ro, evz.ro, arenabiz.ro, thenextweb.com.ro, paginademedia.ro, comunicatedepresa.ro, wallstreet.ro, hotnews.ro, bloombiz.ro, hit.ro, bestjobs.ro, balaurul.ro, ejobs.ro, BucharestHubb, OpenCofee Club, Radio Lynx.