Tratamentul primit de către Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților constă în filtrarea sângelui împotriva furtunii de citokine. Acesta ar fi primit acest tratament alături de alți 20 de pacienți români aflați în stare critică, potrivit libertatea.ro

Internarea Înalt Preasfințitului

ÎPS Pimen este internat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București de pe 20 aprilie, după ce a fost confirmat cu COVID-19.

Confirmarea infectării a venit după ce a ţinut slujba de Înviere. ÎPS Pimen a fost diagnosticat cu coronavirus, imediat după Paște. ÎPS Pimen a început să se simță rău încă de pe 16 aprilie, dar starea de sănătate i s-a înrăutățit luni, 20 aprilie, în a doua zi de Paști. A ajuns la spitalul din Suceava în stare de urgență, destul de afectat, spun medicii de acolo, slăbit, cu temperatură și o imagine a bolii medie spre severă.

Rezultatul testului a fost pozitiv și s-a decis transportarea pe cale aeriană cu un elicopter a ÎPS Pimen, împreună cu un alt pacient în vârstă de 40 de ani, în stare gravă și ventilație mecanică, la Institutul „Matei Balș” din Capitală.