Există o regulă a agenţiilor de evaluare financiară care spune că municipalităţile nu pot avea un rating mai mare decât cel al ţării în care se află, aşa că, după ce S&P a retrogradat guvernul federal pe 5 august, următoarele două sectoare vizate sunt societăţile financiare şi oraşele, conform examiner.com

Decizia agenţiei are implicaţii deosebite pentru guvernele locale deja afectate de deficitele existente.

Printre cei afectaţi în prezent se află: Tacoma, Washington;  Autoritatea de Dezvoltare a Centrului Civic, Georgia (Atlanta Downtown Development Authority);  Consiliul guvernatorilor de la Universitatea din Carolina de Nord (The Board of Governors of the University of North Carolina); Miami, Forida;
Datoria federală suplimentară a fost, de asemenea, retrogradată inclusiv cea emisă de Departamentul de Transport şi agenţia federală The Architect of the Capitol.

În ciuda deciziei agenţiei S&P de a retrograda ratingul Statelor Unite la AA+ de la AAA, preşedintele Barack Obama este de părere că "Pieţele vor urca şi vor cădea, dar acestea sunt Statele Unite ale Americii. Indiferent de ce ar spune unele agenţii, am fost întotdeauna şi vom fi o ţară cu rating de triplu-A". Acesta a mai subliniat că problemele Statelor Unite sunt ”iminent rezolvabile”, dar că blocajul politic a făcut compromisul extrem de dificil şi a contribuit la o imagine de incertitudine economică.

Standard & Poor’s este singura agenţie care a coborât ratingul SUA, pe 5 august. Celelalte două agenţii importante, Moody’s și Fitch au confirmat ratingul AAA iniţial atribuit statului american.