Stadionul Dinamo este prioritate pentru Rareș Hopincă. Arena va avea peste 25 de mii de locuri

Candidatul comun PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, alături de premierul Marcel Ciolacu, președintele COSR Mihai Covaliu, președintele CS Dinamo Ionuț Popa și președintele ANS Elisabeta Lipă, au efectuat o vizită la Complexul Sportiv Dinamo pentru a examina proiectul noului stadion, un vis ce urmează să devină realitate pentru întreaga comunitate dinamovistă.

Rareş Hopincă
SURSA FOTO: Facebook, Rareş Hopincă

„Împreună cu reprezentanții Clubului Sportiv Dinamo am avut o discuție extrem de aplicată cu privire la implicarea Primăriei Sectorului 2 în construirea de noi facilități pentru sport. Am decis să construim un parteneriat public-public, în urma căruia cei peste 55.000 de elevi din rețeaua școlară a sectorului nostru să fie îndrumați către sport, iar Primăria Sectorului 2 să fie un catalizator al proiectului și un sprijin pentru cluburile sportive care își desfășoară activitatea în sector”, a spus Rareș Hopincă.

Arena va include multe alte facilități

Sub conducerea Guvernului lui Marcel Ciolacu, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru noua arenă multifuncțională Dinamo. Aceasta va cuprinde un stadion modern, cu o capacitate de 25.059 locuri și acreditare UEFA de nivelul 4. În plus, va include săli pentru diverse discipline sportive, un spațiu expozițional destinat evenimentelor culturale și expozițiilor temporare, precum și un muzeu care va găzdui trofeele clubului.

„Rareș nu este doar un mare dinamovist, ci și un om de administrație cu viziune care știe că noua arenă este un proiect care depășește granițele fotbalului. Este o investiție de peste 170 de milioane de euro, care va deveni un standard de modernitate al sectorului 2 în mandatul său de primar. Deși sunt un fan al unei mari rivale, le-am transmis suporterilor dinamoviști că îmi doresc ca echipa de fotbal să aibă succes atât în seara asta, cât și la meciul următor și să rămână în prima ligă. Fiindcă una dintre cele mai frumoase galerii din România merită din plin asta!”, a spus Marcel Ciolacu.

Va fi și un heliport

De asemenea, în cadrul Complexului Sportiv va fi amenajat un heliport dedicat serviciului Spitalului Clinic de Urgență Floreasca.

„Stadionul va fi format pe platforme, întrucât pânza freatică este la 2 metri și atunci trebuie să îl înălțăm pe piloni. Vom crea facilități pentru sporturile de înaltă performanță. Avem 6 săli, un cabinet de recuperare, hotel, restaurante, săli de conferință. Inclusiv pentru canotaj avem sală”, a spus Ionuț Pop, președintele CS Dinamo.

Suprafața totală desfășurată a arenei este de 66.716 metri pătrați, iar durata estimată a execuției este de 25 de luni. Valoarea totală a investiției este estimată la suma de 854.573.000 de lei, din care 827.893.000 de lei sunt finanțați de Ministerul Dezvoltării și 26.680.000 de lei sunt finanțați de Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul Clubului Sportiv Dinamo București. La finalul lunii curente, Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, va lansa licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru noua arenă. Aceasta reprezintă a doua cea mai mare investiție a Guvernului PSD-PNL în Sectorul 2, după investiția de peste 500 de milioane de euro realizată la Institutul Clinic Fundeni.

În plus, în afara susținerii totale pentru construirea noii arene Dinamo, candidatul comun PNL-PSD la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, promite construirea a trei săli multifuncționale de sport destinate copiilor, precum și un bazin de înot.