”Acţiunile Oltchim au avut o evoluţie foarte volatilă (creşteri şi scăderi mari – n.r.) în ultimii ani, pentru că a fost un titlu pe care au mizat mulţi speculatori. Probabil şi vineri cei care au cumpărat la minus 15% sunt tot speculatori. Tind să cred că aceştia mizează pe faptul că situaţia Oltchim se va rezolva într-un fel sau altul, compania nu va dispărea, iar când va ieşi din insolvenţă preţul acţiunilor va fi mult mai mare”, a declarat brokerul Gabriel Aldea, director în cadrul casei de brokeraj Intercapital Invest, citat de Agerpres.
Preţul acţiunilor Oltchim a scăzut vineri cu încă 14,99%, la 0,4144 lei/acţiune, după ce joi, la reluarea tranzacţiilor, cotaţiile au scăzut cu 15%, în numai 40 de minute de tranzacţionare, până la închiderea sesiunii. Limita maximă de variaţie pentru titlurile Oltchim în cadrul unei şedinţe bursiere este de 15%.

Valoarea celor 16 transferuri de acţiuni Oltchim, în prima oră a sesiunii de tranzacţionare de vineri a fost relativ scăzută, de numai 10.776 lei.

Societatea Oltchim a demarat procedurile pentru intrarea în insolvenţă, în urma deciziei luate în acest sens în şedinţa de Guvern de miercuri.

În ultimele 12 luni, acţiunile Oltchim au fost tranzacţionate la un preţ maxim de 1,64 lei/acţiune.