"Nu vreau să mă gândesc deocamdată la aşa ceva, pentru că facem tot posibilul ca acest lucru să nu se întâmple. Aşadar, nu pun răul în faţă şi sper să nu se întâmple aşa ceva. Şi vă asigur că acest lucru nu se va întâmpla. Cel puţin în acest moment", a spus premierul, cu ocazia unei vizite efectuate duminică pe şantierul Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, transmite Agerpres.

Ungureanu a admis însă că "sunt foarte multe probleme", iar "unele dintre ele au putut fi rezolvate".

"Ştiţi foarte bine, că, de la începutul guvernării, am declarat că absorbţia de fonduri europene este strategic importantă pentru noi deci, vă imaginaţi, că facem tot ceea ce se poate în acest sens", a spus primul ministru.

El a anunţat că, în acest scop, săptămâna viitoare, va avea loc o nouă întâlnire a Comitetului interministerial care va analiza realizările de până acum, efectele actelor normative adoptate de Guvern în urmă cu trei săptămâni privind celeritatea procesării dosarelor, a raporturilor dintre licitaţie şi execuţie ş.a.m.d.
Pentru acest an, Guvernul şi-a propus o absorbţie-record de fonduri europene, de 6 miliarde euro, ceea ce reprezintă de peste două ori mai mult decât cea mai bună performanţă anuală realizată anul trecut, de 2,5 miliarde euro.

Te-ar putea interesa și: