Nu mai puțin de 570 de expozanți care vor prezenta circa 1.800 de vehicule și-au anunțat prezența la cel mai mare târg internațional de rulote, autorulote și echipamente de camping. Conform organizatorilor, în acest an vor trece porțile ”Caravan Salon Dusseldorf” circa 160.000 de vizitatori. Iată doar câteva dintre cele mai interesante produse care vor fi expuse la ediția din 2013:
Burstner Grand Panorama – varianta de top costă 120.000 de euro, are 9 metri lungime și utilizează o platformă Fiat Ducato propulsată de un mnotor diesel de 2,3 litri sau de unul de 3.0 litri.
Inventatorul autorulotelor, Dethleffs va prezenta în acest an modelul Evan, un vehicul compact cu o lungime de numai 5,65 metri. Grație unei extensii verticale, rulota poate găzdui până la patru persoane asingurând suficient spațiu interior.
 HYMER B-Class este cel mai vândut model din gamă și a beneficiat în acest an de un face-lift amplu, începând de la aspectul exterior, blocurile de lumini cu leduri până la materialele folosite în interior. Mult mai modern și confortabli, vehiculul HYMER este și mai ușor cu circa 100 kg față de varianta anterioară
Vario Perfect 1200 este produs de firma Vario Bohmte și reprezintă varianta de top a gamei. Pentru șasiu, clienții au posibilitatea de a alege între MAN, Mercedes și Volvo. Cu cei 12 metri lungime și o masă utilă de 11,2 tone Vario Perfect 1200 poate transporta chiar și o barcă cu motor sau un autoturism. În cazul în care autorulota este dorită într-o variantă exclusivistă, costul ansamblului poate ajunge și la 550.000 de euro.
O rulotă cu un preț ceva mai accesibil (55.182 euro) poate fi găsită în cazul în care vă mulțumiți cu modificările făcutede o companie din Westfalia  unui Ford Transit Custom. Având un propulsor de 2.2 litri cu variante de putere 125 CP sau 155 CP, vehiculul oferă spațiu mai mult sau mai puțin suficient pentru trei persoane. În ciuda aparentei înghesuieli din interior, în zona destinată odihnei se află pe lângă paturi, un dulap, un frigider, o mică bucătărie cu chiuvetă și aragaz cu două ochiuri și rezervoare pentru apă și reziduuri.