Medicul Sorin Oprescu, fost primar general al Capitalei între 2008 şi 2015, a comentat, luni seara, tragedia ce a avut loc la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Bucureşti, unde au murit trei pacienţi cu COVID-19 internaţi în unitatea mobilă de Terapie Intensivă.

“Parcă suntem blestemați (…) Cât costă o viață?”

Sorin Oprescu este de părere că toate probleme care şi-au făcut apariţia în ultima perioadă în sistemul medical din România sunt cauzate de lipsa investiţiilor în sănătate. Un alt factor important ce duce la astfel de tragedii este faptul că nimeni nu-şi asumă vreodată responsabilitatea după astfel de incidente.

“Parcă suntem blestemați, numai nenorocire, din nenorocire în nenorocire. Așa ceva nu am pomenit, am văzut atâtea în viața mea! E o bulibășeală.

Se vede cât de pregătiți suntem. Îmi aduc aminte că ăsta e neamul nostru: Lasă că merge și așa. Nu avem responsabilitate. Unul fuge într-o parte, altul în altă parte și amărâții se sting din viață.

Cât costă o viață? Fac lucrurile de mântuială. La noi parcă se țin în lanț toate tragediile. E cel mai al dracului cinism pe care îl trăim. Ăștia suntem!”, a declarat Oprescu, invitat la România TV, relatează stiripesurse.ro.

Trei pacienţi morţi, alţi cinci au fost salvaţi şi transferaţi la alte spitale

Serviciul Omoruri a declanşat o anchetă, după ce trei pacienţi au murit la unitatea mobilă ATI de la Spitalul “Victor Babeş”. Din fericire, ceilalţi cinci pacienţi care mai erau internaţi acolo au fost salvaţi şi transferaţi la alte spitale.

Totul ar fi avut loc în urma unei defecţiuni la instalaţia de oxigen.

“Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului, a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR”, au transmis reprezentanţii DSU, în urma incidentului.

Ulterior, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi şeful DSU, Raed Arafat, au sosit la faţa locului.

Sursa foto: INQUAM Photos, Raul Stef