Sorin Grindeanu nu e de acord cu inițiativa „1 leu pentru TAROM”

Lucrurile nu stau deloc bine economic vorbind, la TAROM. Compania aviatică de stat este la un pas de colaps, iar miistrul Transporturilor a făcut în țel din salvarea acesteia. Sorin Grindeanu recunoaște că s-a angajat la o treabă complicată. Asta, din cauză că în cadrul TAROM activează foarte mulți anagajați care sunt neamuri între ei.

Referitor la iniţiativa sindicatului angajaţilor companiei de a solicita donaţii de „1 leu” pentru salvarea TAROM, ministrul a recomandat românilor să nu dea curs planului.

„Domnii de la sindicat prima oară ar trebui să vadă altele. Unu: că este supradimensionat numărul de angajaţi de la TAROM. Cum se încearcă să se facă ceva, cum o dăm într-o grevă. Doi: eu n-am întâlnit instituţie cu angajaţi mai mulţi, neamuri ei între ei, cum e la TAROM. Campanie de tipul ăsta e frumos – „Dăm un leu pentru Ateneu”. Era în trecut o campanie de acest tip. Dar hai să vedem partea cealaltă. E o chestiune care dă bine la presă, dar nu asta e soluţia. Scuzaţi-mă, un leu… Eu recomand românilor să nu dea ca să fiu mai clar, pentru ce strâng cei de la sindicat. Că n-am încredere foarte mare. Eu n-am încredere foarte mare în acest stil de a face subscripţie publică”, a spus ministrul.

TAROM va avea un nou manager general

Potrivit lui Sorin Grindeanu, Guvernul se află în discuţii cu Comisia Europeană pentru un ajutor acordat TAROM.

„Suntem în dialog cu Comisia Europeană legat de ajutorul de stat pe care trebuie să-l primim. Și eu sper să-l primim în săptămâni. (…) Odată şi odată trebuie să se închidă acest subiect. Am livrat toate lucrurile care ni s-au cerut. Astfel încât să primim acest ajutor de stat. Vă spun cât se poate de clar că îmi doresc să salvăm această companie. Toată lumea îşi doreşte. E un brand pe care nu putem să-l aruncăm la gunoi. Dar trebuie să se aşeze pe criterii economice valide. În acest moment, cu acest număr de personal pe care îl avem la TAROM, lucrurile nu stau în picioare economic”, a subliniat reprezentantul Guvernului.

Sorin Grindeanu a dezvăluit că este posibil ca TAROM să aibă în următoarele două-trei săptămâni un nou manager general. Ministrul a spus că noul manager nu are neapărat o legătură cu zona de de aviaţie. În schimb, va avea foarte mare legătură cu modul în care se conduce o companie multinaţională.

Sindicatul angajaţilor companiei a solicitat, marţi, în mod public tuturor membrilor de sindicat, angajaţi şi foşti angajaţi şi totodată tuturor cetăţenilor României, care încă mai cred în brandul TAROM, să susţină renaşterea acestei companii. Astfel, în perioada următoare sindicatul va susţine o activitate de donaţii pentru salvarea acestei companii şi una de subscripţie publică de acţiuni în vederea ajutorării companiei.