Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că Odetta Nestor, fostă preşedintă a Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, împreună cu omul de afaceri Sorin Constantinescu, fost consilier guvernamental pe domeniul jocurilor de noroc în mandatul de premier al lui Ludovic Orban, încearcă prin interpuşi să determine actualul Guvern să nu ia măsurile fiscale drastice pregătite pentru industria păcănelelor şi a pariurilor sportive.

Sorin Constantinescu îi dă replica premierului Marcel Ciolacu

Sorin Constantinescu, supranumit „Regele Păcănelelor”, fost manager al celor mai mari cazinouri din București, i-a dat replica premierului Marcel Ciolacu. El spune că de fiecare dată când politicienii au o problemă „inventează dușmani imaginari”.

El consideră acuzațiile lansate de Ciolacu drept grave, de șantaj practic și „trebuie dovedite imediat”. În opinia sa este o campanie împotriva jocurilor de noroc pentru că „populația este sensibilă la această activitate” și se încearcă distragerea atenției opiniei publice de la alte subiecte, precum cazul Crevedia sau Vaslui.

„Am fost acum 10 ani reprezentantul jocurilor de noroc, eu de 10 ani nu mai sunt reprezentantul jocurilor de noroc, poate doar consultant, să fac consultanță pentru loterii din Ungaria, din Serbia, din Republica Moldova, pentru că la Loteria Română nu am loc de surori, de amante și de alte doamne, sunt 6 doamne acolo puse, neveste sau amante ale unor politicieni de care ați vorbit dumneavoastră mai devreme, așa că țara mea nu mă vrea în calitate de expert și fac consultanță în loteria din Republica Moldova unde le-am dublat cifra de afaceri în ultimul an de zile”, a declarat Sorin Constantinescu la Antena 3.

Sunt în joc 8 milioane de euro la Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc

Constantinescu spune că acuzațiile de evaziune în domeniul jocurilor de noroc, lansate de premier, nu au cum să aibă loc. Serverele sunt pe teritoriul țării și totul este online, cu cardul, explică acesta.

„Este activitatea economică cu cel mai mare grad de colectare la bugetul de stat, de 98%”, mai punctează el.

Sorin Constantinescu precizează că în conturile Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc sunt 8 milioane de euro. În contextul în care instituția nu mai are președinte de un an de zile „sunt două găști politice care se bat care să își pună om acolo”

„Sunt 8 milioane de euro strânși de la organizatorii de jocuri de noroc din care statul român nu a folosit niciun leu pentru programe de prevenție și adicție. Deci tot ce țipă ei la televizor că le pasă de oameni, că nu mai vor să joace lumea, este o ipocrizie ordinară, pentru că au 8 milioane de care nu s-au atins”, a mai explicat Constantinescu.