Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației susține că soția lui Bode, Karina Bode este educatoare și director al unei grădinițe din Zalău. Întrebat despre detașarea ei la Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educației, ministrul susține că aceasta nu a fost niciodată angajată la Ministerul Educației sau la Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educației.

El a subliniat faptul că soția lui Lucian Bode are o experiență de 26 de ani, iar în tot acest timp a fost doar educatoare deși avea o experiență bogată.

Totodată, el se întreabă de ce nu trebuie să își mai găsească un alt loc de muncă și de ce faptul că este soție de ministru contează atât de mult.

”Doamna Karina Bode nu este angajata nici a Ministerului Educației, nici a Centrului Național de Evaluare și Politici în Educație. Doamna Karina Bode, din câte știu, este o educatoare cu o experiență de 26 de ani. Nu a făcut nimic altceva decât să fie educatoare, deci are o experiență foarte bogată în educație timpurie, dar ea nu este angajată.

Mai mult decât atât, nu s-a înregistrat nicio cerere de detașare în interesul învățământului. Din acest motiv ar trebui să nu își mai găsească nici un loc de muncă în România, doar pentru faptul că este soție de ministru? Întreb”, a spus Cîmpeanu la Digi24.

”Nu și-a dorit vreo funcție de conducere”

Ministrul Educației a mai precizat că soția lui Lucian Bode nu și-a dorit niciodată o funcție de conducere, ci doar un loc de muncă într-o altă localitate, având în vedere cei 26 de ani de experiență.

”Mi-a spus că nu și-a dorit și nu-și va dori vreodată vreo funcție de conducere. Este vorba de un loc de muncă pentru un om care se mută dintr-un oraș în alt oraș. Vă întreb pe dumneavoastră, ce ar trebui să facă, doar pentru că e soție de ministru să nu mai fi angajată niciunde, nu? Și 26 de ani de experiență, 26!”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

În același timp, într-o altă interenție la Antena 3, Sorin Cîmpeanu a mai clarificat din nou această situație.

”Comunicatul de presă al Ministerului Educației a apărut înaintea emisiunii și spune foarte clar: informațiile apărute în mass-media, referitoare la angajarea doamnei Karina Bode la Centrului Național de Evaluare și Politici în Educație, este o informație falsă. Doamna Karina Bode nici nu este angajată a Ministerului Educației și nici a Centrului Național de Evaluare și Politici în Educație”, a spus ministrul Educației la Antena 3.

El a mai adăugat că pentru o detașare este nevoie de o cerere, la fel cum fac alte zeci de mii de persoane, iar în preeznt, în cazul Karinei Bode, acest document nu a fost înregistrat.

”Ca să se facă o detașare, ar fi trebuit să fie înregistrată o cerere pentru detașare, așa cum au făcut cei 20.000 de detașați, iar eu am precizat, cu toată responsabilitatea, că nu a fost înregistrată nicio cerere de detașare în interesul învățământului pe numele Karina Bode”, a mai spus el.