Samsung deţine 70% din piaţa de smarthone-uri cu ecran mare denumite şi supertelefoane sau phablets, confom Transparency Market Research, cele mai populare modele fiind Galaxy Note 2 şi Galaxy S3, scrie BBC. Sony intră pe acest segment cu Xperia Z Ultra, un model care este rezistent la apă. Telefonul are ecran de 6,4 inch, cameră foto de 8 MP, 16 GB spaţiu de stocare care poate fi extins până la 64 GB şi o baterie care rezistă până la 11 ore în regim de convorbire. Xperia Z Ultra are grosime de doar 6,5 mm şi poate fi scufundat în apă până la 1,5 metri.

Conform datelor Transparency Market Research, 150 de milioane de telefoane cu ecran gigant au fost vândute anul trecut şi se preconizează că piaţa va ajunge la 400 de milioane în 2018.

Printre producătorii care au phablets în portofoliu se numără Huawei cu Ascend Mate (6,1 inch), ZTE cu Grand Memo (5,7 inch), Acer cu Liquid S1 (5,7 inch), Asus cu FonePad Note (6 inch) şi Lenovo cu Ideaphone K900 (5,5 inch). Samsung a anunţat modelul Galaxy Mega care va avea 6,3 inch (16 cm).

Xperia Z Ultra a fost prezentat la Mobile Asia Expo în Shanghai şi va fi lansat mai întâi în China, Indonezia şi Singapore în iule şi august. Telefonul va ajunge în Europa în luna septembrie.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/h45uTBGftkQ?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>