Într-un sondaj realizat pe 1000 de persoane, joi şi vineri, pentru ziarul Bild am Sonntag, 60% dintre cei intervievaţi au răspuns cu “nu” la întrebarea “Credeţi că Uniunea Europeană cu 27 de membri se va dezintegra?”. Totuşi, 33% apreciază că această eventualitate s-ar putea materializa.

Opoziţia anunţată de Marea Britanie faţă de modificarea tratatelor europene în vederea întăririi disciplinei bugetare îi preocupă în schimb pe liderii politici din Germania, potrivit presei de weekend.

Eurodeputatul Martin Schulz, preşedinte desemnat al Parlamentului European, şi-a exprimat tot în Bild am Sonntag “îndoiala că Marea Britanie va mai rămâne în UE”. “UE se poate descurca şi fără Marea Britanie, dar Marea Britanie fără UE ar avea mari problem” – a apreciat liderul eurodeputaţilor socialişti.

“Regret faptul că prietenii noştri britanici nu vor să facă parte dintr-o nouă Europă stabilă şi se gândesc doar la propriile avantaje”, a afirmat la rândul său preşedintele grupului conservator din Bundestag, Volker Kauder, pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Ministrul german al economiei, liberalul Philip Roesler, a estimat în ce-l priveşte că Londra “va recunoaşte mai devreme sau mai târziu că drumul nostru către o uniune a stabilităţii este cel mai bun”, într-un interviu acordat Bild am Sonntag.

Te-ar putea interesa și: