67% dintre români sunt de acord cu restrângerea libertăţilor individuale. Tototdată, 72% dintre respondeţi sunt de acord să circule armata pe străzi şi aproape jumătate declară că românilor care veneau din străinătate trebuia să li se interzică intrarea în ţară pe timpul stării de urgenţă.

Majoritatea românilor, 92%, susţin că experţii în domeniul medical trebuie să pună la punct strategia referitoare la combaterea pandemiei COVID-19.

78% dintre subiecţii care au participat la sondaj cred că cei care sunt prinși făcând speculă cu materiale și echipamente medicale (măști, soluții biocide, etc) ar trebui să fie judecați și condamnați în regim de urgență de justiție. În acest context, jumătate dintre respondenţi susţin că Guvernul și cei care fac achiziții vor cumpăra echipamente la prețuri mai mari știind că nu vor fi verificaţi.

Nu în ultimul rând, 72% dintre români consideră că, în timpul stării de urgenţă, anumite instituții din țară vor putea face abuzuri la adresa cetățenilor. De asemenea, 94% dintre români cred că este nevoie de investiţii masive în sistemul de sănătate, dar şi de investiţii în educaţie, infrastructura rutieră şi pentru siguranţa cetăţenilor.