Central Europe On-Demand (CEOD), primul furnizor regional de servicii de hosting din Europa Centrală, vine în România cu soluţii care permit reducerea costurilor operaţionale IT.

Central Europe On-Demand (CEOD), împreună cu Microsoft, anunţă lansarea primului parteneriat pan-european cu o ofertă online pentru aplicaţii „software as a service” (SaaS), destinate firmelor mici şi mijlocii din România. Acesta este primul serviciu de hosted mail, unified comunication (inclusiv conferinţe şi video-conferinţe) şi de back-up oferit în toată Europa Centrală, care va ajuta companiile să reducă costurile, să simplifice procesul de decizie la nivel IT.

Central Europe On-Demand oferă Microsoft Exchange Server 2007, Microsoft Office Outlook 2007, Microsoft Windows SharePoint Services 3.0, Microsoft Office Communications Server 2007, aplicaţia Microsoft Dynamics CRM şi On-line Back-up and Recovery. Serviciile sunt oferite prin intermediul unei platforme de hosting carrier-grade, garantată 99.99%, localizată în spaţii de servicii securizate şi livrate de cei mai buni furnizori de telecomunicaţii.

Toate acestea sunt disponibile la doar o parte din costul unui serviciu in-house şi includ mesagerie standard Microsoft Exchange 2007 la un cost de 5 până la 15 euro pe lună.

„Într-un moment în care companiile sunt interesate de alegerea celor mai bune soluţii, fie că vorbim de reducerea costurilor sau de creşterea productivităţii sau/şi menţinerea obiectivelor de creştere, utilizarea aplicaţiilor de tip hosted este în creştere. Microsoft sprijină dezvoltarea partenerilor săi şi susţine recunoaşterea de către aceştia a oportunităţilor pe care le oferă aplicaţiile SaaS”, a declarat Călin Tatomir, şeful Microsoft România.