Microsoft şi divizia din SUA a constructorului auto sud-coreean Kia Motors intenţionează să dezvolte, în cadrul unui parteneriat, un sistem care va permite şoferilor şi pasagerilor să controleze prin comenzi vocale sistemul audio al maşinii sau telefonul, potrivit Wall Street Journal.

Sistemul, denumit UVO, va fi prezent până la sfârşitul anului pe mai multe modele produse de Kia, primul dintre acestea fiind Kia Sorento, care va fi scos pe piaţă probabil în iulie. Parteneriatul va fi anunţat marţi, la Expoziţia Internaţională de Electronice, organizată la Las Vegas.

UVO va intra în concurenţă directă cu sistemul Sync, al Ford, bazat de asemenea pe tehnologie Microsoft. Constructorul auto american va prezenta, la aceeaşi expoziţie, noi caracteristici ale Sync, care combină navigaţia cu elemente de media online.

„Pentru noi, sistemul reprezintă o interfaţă revoluţionară”, a declarat vicepreşedintele unităţii de marketing pentru SUA a Kia, Michael Sprague. El a refuzat să precizeze cât va costa produsul. Preţurile Sync pornesc de la 400 de dolari.

SURSA: Mediafax