Separat, transmite Piraeus Bank a anunţat, ca răspuns la cererea transmisă de Comisia pentru pieţele de capital din Grecia, că este în negocieri exclusive cu SocGen pentru potenţiala achiziţie a unei participaţii de 99,1% deţinută de banca franceză la Geniki.

Anunţul vine după ce în august SocGen a admis că poartă "discuţii confidenţiale" privind potenţiala vânzare a diviziei sale din Grecia, Geniki Bank către Piraeus, a patra mare bancă comercială din Grecia.

Societe Generale încearcă să-şi reducă expunerea pe Grecia, după ce s-a extins în această ţară în ultimul deceniu. În august, banca a raportat un declin al profitului în trimestrul doi, din cauza încetinirii creşterii în Europa şi a tensiunilor de pe pieţele financiare.

Miercuri, la bursa de la Paris, acţiunile SocGen au închis în scădere cu 0,33%, ajungând la 22,50 euro.

Dacă tranzacţia se va finaliza cu succes, preluarea Geniki Bank ar veni la aproximativ două luni după ce Piraeus Bank a preluat activele viabile ale ATEbank, o bancă grecească de stat.

În iulie, directorul financiar al Societe Generale, Bertrand Badre, a declarat că grupul bancar francez a redus finanţarea către subsidiara din Grecia, Geniki, şi analizează mai multe strategii privind o posibilă ieşire de pe piaţa greacă.

Grupul Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Atât Societe Generale cât şi Piraeus Bank sunt prezente şi pe piaţa din România.

Şi rivala Societe Generale, grupul bancar Credit Agricole, a confirmat luni că este în negocieri exclusive cu Alpha Bank pentru vânzarea Emporiki, divizia sa din Grecia, pentru preţul simbolic de un euro, în schimbul respectării angajamentelor financiare.

Alpha Bank a cerut Credit Agricole să injecteze încă 550 milioane de euro în Emporiki înainte de vânzare, majorând capitalul Emporiki la 2,85 miliarde de euro, iar banca franceză va subscrie 150 milioane de euro obligaţiuni convertibile emise de Alpha Bank.