Cercurile conducătoarea au contat că marinarii trimiși în strâmtoarea Kerci vor muri”, a declarat Vladimir Putin.

Scopul acestei provocări a fost acutizarea situației în preajma alegerilor, pentru a-i spori popularitatea lui Poroșenco, a subliniat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în cadrul tradiționalei conferințe de presă ținute la sfârșit de an.

Autoritățile de la Kiev au trimis militarii ucraineni în strâmtoarea Kerci, contând pe faptul că cineva dintre ei va muri, dar, slavă Domnului, acest lucru nu s-a întâmplat”, a menționat Putin.

În opinia lui, acest lucru a nemulțumit autoritățile ucrainene. Faptul că nimeni nu a murit văd că a creat o mare nemulțumire în cercurile conducătoare”, a apreciat el. Președintele rus a menționat că în prezent dosarul marinarilor ucraineni este examinat în instanță.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, susține astăzi conferința de presă anuală în cadrul căreia șeful statului răspunde la întrebările jurnaliștilor privind situația din țară și din lume.

Anul acesta, la tradiționala conferința de presă au fost acreditați peste 1 700 de ziariști din toate regiunile Rusiei, dar și reprezentanți ai instituțiilor de presă din străinătate.

Pentru Vladimir Putin este deja a 14-a astfel  de întâlnire cu presa care face bilanțul unui an de activitate. În mod tradițional, după runda de întrebări-răspunsuri, în etapa de totalizare a acestei conferințe de presă, vor fi date dispoziții Guvernului Federației Ruse și altor instituții.