Potrivit paginademedia.ro, aproximativ 30 de persoane din redacția publicației online ziare.com a decis să își dea demisia. Concret, echipa condusă de Serinela Spătărelu, dar și departamentele de suport, de tehnic și de vânzări au decis să plece.

Motivul din spatele demisiilor

Sursa anterior menționată a vorbit și despre motivul pentru care site-ul va rămâne fără o echipă care să se ocupe de site. Se pare că între cei care și-au dat demisia și reprezentantul patronatului, Andrei Siminel, există o neînțelegere.

Paginademedia.ro a notat că ziariștii ar fi acuzat tentative de ingerințe editoriale din partea lui Siminel.

Totuși, patronatul și-a arătat nemulțumirea de faptul că Ziare.com este deținut de NCH (New Century Holdings), însă operațiunile erau derulate prin compania deținută de Serinela Spătărelu.

Firma deținută de către Serinela Spătărelu administrează de ceva timp site-ul ziare.com iar pe aceeași companie sunt angajați și membrii echipei.

Neînțelegerile dintre echipă și Siminel au început în urmă cu câteva luni, iar în ultima perioadă a fost căutat un nou coordonator pentru site.

Ramona UrsU ar urma să fie nou redactor șef al echipei. În prezent, aceasta lucrează la Newsweek România, unde este și printre fondatorii publicației. Înainte, a fost jurnalist la Adevărul, de unde a demisionat în 2017. Timp de un an, a lucrat apoi la Revista 22.