Numărul cazurilor noi de coronavirus din judeţul Vaslui a crescut de peste trei ori de la începutul acestei săptămâni, au informat, joi, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), după cum transmite Agerpres.

Potrivit raportărilor, luni au fost înregistrate la nivelul judeţului 21 de cazuri noi de SARS-CoV-2, iar numărul infectărilor a crescut constant, ajungând în cursul zilei de joi la 74.

„În contextul creşterii numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, atragem atenţia asupra importanţei şi necesităţii respectării normelor sanitare şi reamintim că aplicarea acestor măsuri contribuie la protejarea sănătăţii noastre şi a celor din jurul nostru şi, totodată, facem apel la responsabilitatea tuturor locuitorilor judeţului pentru ca, împreună cu autorităţile, să limităm răspândirea infecţiei cu SARS-CoV-2 şi să prevenim apariţia de noi cazuri”, au precizat reprezentanţii DSP Vaslui.

Autorităţile sanitare au transmis că, ţinând cont de contextul epidemiologic actual şi de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populaţiei, trebuie respectate măsurile privind purtarea corespunzătoare a măştilor, păstrarea distanţei semnificative şi igienizarea frecventă a mâinilor.

Reprezentanţii DSP au afirmat, de asemenea, că este necesară respectarea cu stricteţe a măsurii de izolare sau carantinare la domiciliu atunci când ancheta epidemiologică impune acest lucru.

Bilanț record înregistrat azi de România

Numărul de cazuri noi raportate azi de Grupul de Comunicare Strategică constituie un nou record absolut de la debutul pandemiei în ţara noastră, respectiv 1.504 cazuri.

Până astăzi, 27 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 83.150 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

36.677 de pacienți au fost declarați vindecați și 10.130 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

De asemenea, până astăzi, 3.459 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 26.08.2020 (10:00) – 27.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 38 de decese (22 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.