Potrivit ultimelor informații, evenimentul s-ar fi petrecut sâmbătă după-amiază. Doi copii au rămas blocați într-o toaletă automatizată, din Cluj timp de o oră. Mai exact, pompierii au venit după 30 – 40 de minute, iar scoaterea copiilor a mai durat 20 – 35 de minute, a declarat un martor pentru stiridecluj.ro.

Aceași sursă a mai spus că pentru cei doi copii a fost un adevărat coșmar, în contextul în care aceștia aveau puțin aer, iar curentul a căzut și el. Totodată, după intervenția pompierilor a pornit și apa, în timp ce aceștia se aflau încă în toaletă.

Martorul a mai adăugat că a fost o misiune dificilă și pentru pompieri, care nu puteau deschide ușile și au fost nevoiți să intervină prin acoperișul toaletei.  În ceea ce privește butonul de SOS, acesta nu funcționa, bunicul unui copil fiind cel care a sunat la 112.

Momente de coșmar pentru cei doi copii 

”A fost de coșmar pentru copii. Aveau puțin aer, se lua și curentul cât au fost acolo copiii. În plus, s-a pornit apa când pompierii au deschis trapa pentru a-i scoate. A fost ceva eroare la sistemul de deschidere a ușilor, care nu s-au mai deschis și copiii au rămas blocați. Aceste toalete nu au deschidere manuală, iar butonul de SOS nu funcționa.

Pompierii au ajuns după 30 – 40 de minute, dar la rândul lor nu au putut deschide ușile. Cand s-a deschis trapa din acoperiș s-a pornit și apa, noroc ca nu s-a pornit înainte să inunde toaleta cu copiii înauntru.

Unul din copii era cu bunicul în parc, el a sunat la 112. Se opreau luminile și ventilația din cauza avariei, spațiul era mic, și era un miros extrem de greu, fiind puțin aer”, a mai spus martorul.

De menționat este faptul că în urma incidentului, copiii cu vârste între 10-11 ani s-au speriat, în contextul în care toaleta pe care au utilizat-o era singura din acea zonă.  Pe de altă parte, pompierii clujeni nu au semnalat public acest caz grav.