Proteste masive la Berlin. Oamenii s-au săturat de restricțiile anti-coronavirus (VIDEO)

Sâmbătă, mai mulți nemți au ieșit pe străzile Berlinului pentru a protesta împotriva regulilor impuse de pandemia de coronavirus. Aceștia au avut steaguri pe care erau trecute mai multe lozinci ale grupului Querdenken, un grup format din persoane sceptice cu privire la existența virusului, activiști de extremă dreaptă și persoane care se opun vaccinării, notează dw.com.

Ce au făcut autoritățile

Autoritățile din Berlin au interzis nouă demonstrații planificate, inclusiv un miting al grupului Querdenken. Cu toate acestea, una dintre demonstrații a contestat cu succes interdicția poliției în instanță și a obținut permisiunea pentru o adunare de aproximativ 5000 de persoane, sâmbătă și duminică.

Un total de 4.200 de polițiști erau în așteptare, inclusiv ofițeri din Baden-Wurttemberg, Saxonia Inferioară, Bavaria și Saxonia care au fost trimiși în oraș pentru a-și sprijini colegii din Berlin.

Înainte de protest, purtătorul de cuvânt al poliției din Berlin a declarat că ”experiența a arătat că un număr mare de oameni care vin în oraș nu vor respecta regulile”. Acesta a mai spus că poliția a primit întăriri și că locul unded se află guvernul va fi păzit cu strictețe.

De ce a fost poliția îngrijorată

Anul trecut, la protestul care a avut loc pe 29 august, în jur de 10.000 de protestatari din Germania au încercat să intre în clădirea în care se află Parlamentul german, după ce au copleșit forțele de ordine de la intrarea în clădire.

Așadar, anul acesta oamenii legii nu au vrut să mai riște și i-au ținut pe protestatari departe de Mitte, acolo unde se află guvernul.

Sursă foto: Dreamstime