Ministerului Sănătăţii indian transmite că numărul deceselor de COVID-19 în această ţară de 1,35 miliarde de locuitori a ajuns la 94.503, dintre care 1.124 de decese s-u înregistrat în ultimele ore, conform agerpres.ro

Numărul noilor infecţii este din nou în creștere

Numărul noilor infecţii a crescut din nou în India după ce în ultimele zile s-a remarcat o tendinţă de scădere.

De asemenea, la începutul acestei săptămâni în India s-au înregistrat 75.083 de cazuri, faţă de recordul mondial de 97.570 de contagieri raportate într-o singură zi în această ţară în urmă cu două săptămâni.

Potrivit datelor oficiale, trei sferturi dintre contagierile zilnice se concentrează în zece state, în frunte cu statul occidental Maharashtra.

Acest stat, având drept capitală Mumbay, însumează 1,3 milioane de infectări cu noul coronavirus.

Dacă la începutul lunii iunie peste jumătate dintre noile cazuri din acest stat se concentrau la Mumbay, însă miercurea trecută zonele rurale din Maharashtra au concentrat peste 80 % din noile contagieri.

Infectările cu COVID-19 s-au răspândit rapid de la începutul lunii iunie, după ce guvernul a început să relaxeze măsurile de izolare pe care le-a impus pentru a reporni activitatea economică.

India, ţară cu 1,35 miliarde de locuitori, a raportat de asemenea cel mai mare număr de persoane vindecate, care se situează în prezent la circa 80 la sută.

90.000 de cazuri noi într-o singură zi

Statisticile transmise de Ministerul Sănătății arată faptul că India a raportat într-o singură zi peste 90.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, stabilind astfel un nou record global pentru o singură zi, informează Reuters, citată de agerpres.

Un număr de 90.632 de cazuri confirmate în numai 24 de ore au fost raportate în data de 6 septembrie 2020, potrivit Ministerului Sănătăţii şi Bunăstării Familiale din India.

Potrivit datelor guvernamentale, cazurile de coronavirus din India au depăşit pragul de 4,1 milioane, iar 3,2 milioane de persoane infectate au fost tratate până în prezent.