Pandemia de coronavirus face ravagii şi în cele mai importante ţări care îşi vaccinează populaţia pe capete. Autorităţile din Israel au anunţat că numărul deceselor asociate COVID-19 a depăşit cifra de 6.000 de persoane.

Mii de oameni ucişi de COVID-19 în Israel

Sunt probleme mari în Israel din cauza pandemiei de coronavirus. Numărul deceselor asociate COVID-19 în Israel a depăşit pragul de 6.000, informează DPA.

Ministerul Sănătăţii a anunţat duminică seara că 6.011 persoane au decedat în urma contractării noului coronavirus de la debutul anului pandemic. La începutul lui 2021, numărul deceselor asociate COVID-19 fusese de aproximativ 3.400, iar la începutul lunii februarie au fost recenzate 5.000 de decese.

Israel, cea mai de succes ţară în campania de vaccinare

În această ţară cu circa 9,3 milioane de locuitori, campania de vaccinare anti-COVID-19 a început cu puţin înainte de Crăciun şi este una dintre cele mai de succes la nivel mondial.

În ultimele săptămâni, numărul celor suferind de o formă gravă de COVID-19 şi cel al cazurilor noi au scăzut semnificativ.

Până în prezent, circa 5,2 milioane de locuitori ai Israelului au primit prima doză, iar aproximativ 4,2 milioane, şi pe cea de-a doua, anunţă Agerpres.