Citigroup, la care guvernul SUA deţine o participaţie de 18%, testează un site prin intermediul căruia copiii milionarilor îşi pot administra alocaţiile, iar părinţii şi bancherii vor fi alertaţi automat când aceştia cheltuiesc peste măsură, transmite Bloomberg.

Moştenitorii celor mai bogaţi clienţi ai Citigroup se pot conecta astfel la conturile alimentate de părinţi, pentru a cheltui după plac, a face investiţii sau acte de caritate.

Site-ul a fost creat de Tile Financial, companie înfiinţată de Amy Butte, fost director financiar la New York Stock Exchange şi analist la Bear Stearns. Citigroup a cumpărat săptămâna trecută o participaţie minoritară la Tile Financial.

Băncile încearcă să îşi asigure relaţiile cu copiii clienţilor, astfel încât banii să nu fie transferaţi la alte companii financiare, odată ce averile ajung la noua generaţie, a declarat Butte într-un interviu.

„Transferul de averi între generaţii reprezintă o mare problemă în industria financiară” a explicat Butte, adăugând că 1.000 de miliarde de dolari vor fi moştenite în Statele Unite, până în 2025.

Portalul Tile, numit „Spend Grow Give” este disponibil diviziei de private banking a Citigroup, care oferă servicii persoanelor cu averi de peste 25 de milioane de dolari, între care o treime din miliardarii lumii.

Copiii vor avea acces la conturi de cheltuieli ataşate cardurilor de debit şi vor putea administra portofolii de investiţii în colaborare cu un bancher al părinţilor.

Butte a declarat că a decis să creeze site-ul parţial pentru a ajuta părinţii să vorbească despre bani cu proprii copii.

SURSA: Mediafax