Simulare Bacalaureat 2024. Proba Istorie

Elevii de clasa a 11-a și a 12-a susțin azi, 5 martie, simularea pentru Bacalaureat 2024. Cei de la profilul uman susțin azi simularea pentru examenul la Istorie.

Accesul în sala de examen a avut loc în intervalul orar 08:00 – 08:30. În sală s-a putut intra doar pe baza buletinului sau a pașaportului.

Subiectele sunt structurate la fel ca cele pe care le vor primi în cadrul examenului propriu-zis de Bacalaureat 2024. Vor fi trei subiecte, fiecare notat cu 30 de puncte.

Elevii care doresc să părăsească sala de examen înainte de expirarea timpului, o pot face doar după o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor. Aceștia nu pot lua subiectele cu ei după ce ies din sala de examen.

Examen
Examen/SURSA FOTO: Dreamstime

Simulare Bacalaureat 2024. Subiecte Istorie

Simulare Bacalaureat 2024. Subiecte Istorie
Simulare Bacalaureat 2024. Subiecte Istorie
Simulare Bacalaureat 2024. Subiecte Istorie
Simulare Bacalaureat 2024. Subiecte Istorie

Simulare Bacalaureat 2024. Evaluarea lucrărilor

Similar cu procedura aplicată în timpul simulării Evaluării Naționale, lucrările elevilor vor fi scanate în clasă și ulterior evaluate digital. Astfel, este garantată o eficiență crescută în desfășurarea procesului de evaluare.

Odată ce au fost scanate toate lucrările, asistenții le plasează într-un plic sigilat, care este ulterior păstrat în condiții de securitate până la finalizarea fiecărei probe. Rezultatele sunt încărcate în aplicația specializată pentru evaluarea digitalizată.

Fiecare lucrare este revizuită de către doi profesori evaluatori, distribuția acestora către evaluatori fiind realizată aleatoriu prin intermediul platformei dedicate evaluării digitale.

În cazul unor discrepanțe semnificative în notare, lucrarea este supusă unei reevaluări de către alți doi profesori evaluatori.

Procesul de evaluare se desfășoară conform baremului de evaluare și notare. Media aritmetică a notelor atribuite de fiecare evaluator este calculată de către aplicația informatică.

Se elimină notele extreme, iar rezultatul final este determinat în funcție de cele două note centrale.

În catalog, notele obținute în cadrul simulării sunt înregistrate doar la solicitarea explicită a elevilor.

Altfel, rezultatele nu vor fi divulgate public și vor fi discutate individual cu fiecare elev, fie prin dezbateri la nivelul clasei, fie în cadrul ședințelor cu părinții. Scopul este de a îmbunătăți performanțele școlare.

Examen
Examen/SURSA FOTO: Dreamstime

Simulare Bacalaureat 2024. Calendarul examenelor

Conform calendarului oficial aprobat de Ministerul Educației, programul evaluării naționale cuprinde următoarele date și probe:

  • Luni, 4 martie: Examenul scris la Limba și literatura română
  • Marți, 5 martie: Examenul obligatoriu aferent profilului (Matematică sau Istorie)
  • Miercuri, 6 martie: Examen la alegere în funcție de profilul și specializarea elevilor
  • Joi, 7 martie: Examenul scris la Limba și literatura maternă