Luni, 8 iulie, va avea loc meciul de tenis dintre Simona Halep şi americanca Cori Gauff, în optimile turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Partida se va desfăşura pe Terenul 1, după ora 16:30, imediat după ce se va încheia partida dintre Serena Williams şi Carla Suarez Navarro.

Simona Halep ocupă în prezent locul 7 în ierarhia WTA şi locul 6 în clasamentul live, având şansa să urce chiar pe 4, dacă va juca finala la Wimbledon. Ea are acum de gestionat o situaţie asemănătoare cu cea din sferturile turneului de la Roland Garros din acest an, când a fost învinsă de o jucătoare mult mai tânară şi mai slab clasată: Amanda Anisimova (17 ani, locul 51 WTA). De data aceasta, Simona va da piept cu revelaţia acestui turneu, Cori Gauff, o tânără jucătoare în vârstă de 15 ani, aflată pe locul 313 WTA.

“A venit aici şi nu o ştia nimeni, iar acum este peste tot, în presă, la televizor. A jucat în urmă cu trei săptămâni, la Roland Garros. Nu vă daţi seama cât a progresat de atunci. În doar trei săptămâni. Este la alt nivel. Mai are loc să progreseze atât de mult”, a declarat Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, dar şi mentorul tinerei Gauff.