Pentru calificarea în semifinale, Halep primeşte 390 de puncte WTA şi 225.000 de dolari. În numai 10 săptămâni a făcut aproape un milion de dolari, scrie prosport.ro.

Halep (22 ani, 7 WTA), a şasea favorită a competiţiei, a avut nevoie de doar o oră pentru a trece de Dellacqua (29 ani, 78 WTA), jucătoare venită din calificări.

Simona Halep va urca de pe locul 7 pe 5 în clasamentul WTA care va fi dat publicităţii luni, în urma rezultatelor înregistrate la turneul de la Indian Wells, unde a ajuns în semifinale, iar această nu va fi doar cea mai bună clasare a sa, ci şi cel mai bun loc ocupat de o jucătoare română de tenis în ierarhia profesionistă.

Halep, care va juca în semifinalele turneului californian cu Agnieszka Radwanska, este una din cele trei românce care au reuşit să pătrundă în ''top ten'' WTA, precedentele fiind Virginia Ruzici (locul 8) şi Irina Spîrlea (locul 7, în octombrie 1997).

''Înseamnă mult pentru mine. Sunt cea mai bună româncă din istoria clasamentului WTA, dar ţelul meu este să câştig un turneu de Mare Şlem şi poate atunci voi fi cea mai bună, pentru că Virginia a câştigat turneul de la Roland Garros'', a spus Halep, când a aflat vestea.

''Am cumpărat ochelari de soare, pantofi, haine, dar nu foarte scumpe. Trebuie să am grijă de bani, pentru asta muncesc, nu?'', a mai spus Halep, care are a câştigat toate cele şapte titluri WTA din carieră în mai puţin de un an (Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia – 2013, Doha – 2014), în mai 2013 ea ocupând locul 64 în clasamentul WTA.

SURSA: PROSPORT, AGERPRES