SIF Moldova (SIF2), singura societate de investiţii financiare care mai avea acţiuni Bancpost, a vândut, vineri, către EFG Eurobank, acţionarul majoritar al băncii, pachetul de 3,48% din capital, pentru 12,7 milioane euro, grupul financiar elen majorându-şi astfel participaţia la 98,67% din acţiuni.

SIF Moldova era ultimul SIF care mai avea acţiuni la Bancpost, după ce SIF Banat-Crişana (SIF1) şi Transilvania (SIF3) au vândut joi participaţiile către EFG Eurobank. Surse din cadrul SIF-ului au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că a fost o înţelegere între ultimele trei SIF-uri care mai aveau acţiuni la Bancpost ca preţul de vânzare să fie egal.

SIF Banat-Crişana (SIF1) şi Transilvania (SIF3) au încasat fiecare câte 12,75 milioane euro pentru participaţiile controlate, reprezentând câte 3,49% din capitalul Bancpost.

Anterior, SIF Oltenia (SIF5) a vândut şi ea participaţia pe care o avea la Bancpost, pentru 12,1 milioane euro. După ultima tranzacţie, EFG Eurobank şi-a majorat participaţia de la 95,2% la aproape 98,67% din capitalul social al Bancpost.

Prima tranşă, în această săptămână

SIF2 va primi 9,6 milioane euro în maximum 3 zile lucrătoare, diferenţa urmând să fie virată până la 5 octombrie. SIF Moldova a vândut cele 57,5 milioane de acţiuni pe care le controla la Bancpost şi un pachet de 18,5 milioane acţiuni pe care urma să le primească în cadrul unei majorări de capital.

Preţul încasat de SIF Banat-Crişana, SIF Transilvania şi SIF Moldova, de 0,1668 euro pe acţiune, este superior cotaţiei încasate de SIF Oltenia, de 0,159 euro pe titlu.