Noul centru R&D va funcţiona sub brandul companiei subsidiare Evosoft, iar inaugurarea sediului presupune o investiţie de peste 4,5 milioane euro şi include costuri aferente chiriei pe următorii cinci ani, costuri de amenajare şi investiţia iniţială în infrastructură. Suma nu include cheltuielile cu viitorii angajaţi.

Potrivit sursei citate, până în 2017, compania intenţionează să angajeze 210 persoane, care vor lucra în proiecte globale de dezvoltare de software şi produs pentru toate diviziile Siemens.

Sediul Siemens din Cluj Napoca ocupă integral clădirea B a Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafaţă de peste 3.000 mp. Realizarea întregului proiect, de la concept la execuţie, a fost integral coordonată de dezvoltator, care a predat la cheie spaţiul la începutul lunii august 2014, conform planului iniţial.

Compania a demarat, deja, angajările în municipiul Cluj-Napoca prin intermediul unei ample campanii de recrutare, ce se desfăşoară prin platformele de recrutare online, parteneriate cu universităţile cu profil tehnic din oraş, prezenţa la târgurile de joburi locale şi prin intermediul companiilor locale de recrutare. Majoritatea poziţiilor deschide sunt pentru dezvoltatori de software sau produs şi testeri.

Siemens deţine alte două centre IT în România, în Braşov, care au peste 300 de angajaţi, precum şi patru fabrici în Sibiu şi Buziaş, unde se produc sisteme şi componente pentru automatizări şi aplicaţii industriale. Activă pe plan local de peste 100 de ani, Siemens angajează aproximativ 1.600 de persoane în România.

Evosoft GmbH, o subsidiară a Siemens AG care coordonează proiecte internaţionale şi servicii IT, are sediul în Germania şi operează ca entitate independentă şi în Ungaria.

Sursa: Agerpres