Ce-a de-a treia ediție a hackathonului internațional 24H-CodING, organizată de ING, în premieră în România, dedicată specialiștilor IT și studenților în domeniu, pentru a concepe și a implementa cea mai inovatoare aplicație pentru banca viitorului, a început vineri, 20 noiembrie, și se va încheia pe 21 noiembrie.

Competiția se desfășoară pe parcursul a 24 de ore, iar Brunon Bartkiwichz, chief innovation officer al ING Bank, spune că „în 24 de ore poți crea foarte multe dacă aduci toți oamenii talentați împreună”. El susține că a ales ca ediția din acest an a hackathonului să se desfășoare în România pentru că este o țară cu o imagine foarte bună din punct de vedere al tehnologiei, cu o industrie IT într-o continuă creștere..

La ora actuală, peste 300 de tineri, dintre care două treimi sunt din străinătate, caută să implementeze o nouă tehnologie sau aplicație care să îmbunătățească experiența clienților și să transforme ING în banca viitorului, concurând pentru a câștiga premiul cel mare oferit de instituția financiară, mai exact o excursie în Silicon Valley.

În opinia lui Brunon Bartkiwichz siguranța cibernetică ocupă primul loc la ING. El mai spune că tehnologizarea ar trebui să fie principala provocare pentru toate guvernele țărilor din lume. „Tehnologizarea se întâmplă și este foarte bună pentru consumatori, generându-le multe posibilități”, explică Brunon Bartkiwichz.

Primele două ediții au fost organizate în Amsterdam și au strâns peste 250, respectiv 770 de participanți. Anul trecut, hackathonul din  Amsterdam a avut peste 80 de echipe și 40 de idei nominalizate care sunt analizate pentru implementare, iar ideea câștigătoare este implementată, la ora actuală, în ING Olanda.