Întrebat în ce ar trebui să investească oamenii, Roubini a răspuns că spune același lucru pe care îl spune de ceva vreme tuturor celor care îl întreabă: "eu îmi țin majoritatea banilor cash". Motivul este unul cât se poate de simplu, spune economistul: "Este mai bine să fii sigur decât să-și pară rău".
"Nu este timpul pentru active riscante", adaugă Roubini, care arată că dacă ești paranoic, poți să începi să investeși în mâncare sau arme, muniție, lingouri de aur și să te duci în creierii munților.
<object id="wsj_fp" height="363" width="512"><param name="movie" value="http://s.wsj.net/media/swf/VideoPlayerMain.swf" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="flashvars" value="videoGUID={86D82465-9DB9-4A13-93A1-96CD74F5B8CC}&playerid=1000&plyMediaEnabled=1&configURL=http://wsj.vo.llnwd.net/o28/players/&autoStart=false" base="http://s.wsj.net/media/swf/" /><embed src="http://s.wsj.net/media/swf/VideoPlayerMain.swf" bgcolor="#FFFFFF" flashvars="videoGUID={86D82465-9DB9-4A13-93A1-96CD74F5B8CC}&playerid=1000&plyMediaEnabled=1&configURL=http://wsj.vo.llnwd.net/o28/players/&autoStart=false" base="http://s.wsj.net/media/swf/" name="flashPlayer" seamlesstabbing="false" type="application/x-shockwave-flash" swliveconnect="true" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" height="363" width="512"></embed></object>
În urmă cu câteva zile, a apărut o informaţie potrivit căreia investitorul american George Soros a decis să ţină CASH 75% din activele fondului său de investiţii Quantum Endowment Fund, echivalentul a aproximativ 20 de miliarde de dolari.
"Marx a avut dreptate. Capitalismul se poate autodistruge"
"Capitalismul se poate autodistruge", spune profetul crizei, care subliniază faptul că Marx a avut dreptate într-un anume fel.
Nu poţi să muţi veniturile din muncă către capital fără să ai un exces de capacitate şi o lipsă a cererii agregate. Credeam că pieţele funcţionează, dar nu este așa. Este un proces care se distruge pe sine însuşi.
Acesta a precizat totuşi că încă nu suntem în punctul în care capitalismul se autodistruge.

Am creat bănci "zombie", am creat guverne "zombie", a spus Roubini.