Compania Medic4all, unul dintre principalii jucatori pe piata de dezvoltarea si furnizarea de tehnologie si servicii de telemedicina, si Orange Romania aduc pe piata locala Medic4you, un serviciu prin care care consultatiile medicale vor fi posibile prin telefon, videoconferinta sau direct din fata computerului. Investitia Medic4all pe piata locala se ridica la 6 milioane de euro.

Pe langa consultatii si diagnostic, clientii Medic4you pot obtine informatii despre medicamente si diverse denumiri comerciale sub forma in care pot fi gasite acestea in tara sau atunci cand calatoresc in strainatate. In cazuri de urgenta se pot solicita prin SMS informatii medicale vitale, precum grupa sanguina, alergii si alte date esentiale din fisa personala.

“Practic, medicina mobila sau e-health inseamna ca poti avea doctorul cu tine, un doctor ce poate vorbi orice limba si este disponibil 365 de zile pe an, oriunde in lume”, a declarat Shai Misan, CEO Medic4all.

Disponibil din data de 30 octombrie, serviciul Medic4you poate fi activat prin semnarea unui contract cu Medic4all si prin transmiterea unui mesaj scris la numarul scurt 642. Promotional, pana la data de 30 aprilie 2009, activarea serviciului este gratuita, iar ulterior tariful pentru activare va fi de 5 euro. In functie de perioada contractuala, tarifele lunare pentru abonamentul Medic4you sunt de 15 euro, 18 euro si 20 de euro.

Odata cu acest serviciu, Orange si Medic4all pun la dispozitia clientilor si un dispozitiv de monitorizare a sanatatii, Wrist Clinic. Wrist Clinic este o bratara de mana care realizeaza o multitudine de teste utile de control al sanatatii si de prevenire a afectiunilor. Astfel, clientii pot avea in permanenta informatii referitoare la tensiunea arteriala, puls, EKG, temperatura, ritmul respirator, saturatia oxigenului in sange si alti parametri medicali. Rezultatele masuratorilor se trimit automat prin Bluetooth catre telefonul mobil si apoi catre fisa medicala online, prin reteaua de date Orange.

Grupul international Medic4all este prezent in 28 de tari, printre care Italia, Germania, Anglia, Israel, Elvetia, Suedia si Spania si are in prezent are peste un milion de clienti.