„Astăzi este Ziua Drapelului Naţional, simbol drag al unităţii şi identităţii naţionale, zi pe care o dedicăm în esenţă tuturor celor care de-a lungul timpului au făcut cinste României şi Tricolorului.

Sunt toţi acei bravi români care în trecut s-au jertfit sau au luptat pentru apărarea pământului strămoşesc, sunt toţi cei care în vremurile noastre contribuie la buna reputaţie a României, făcând-şi datoria cu profesionalism şi curaj în diferite teatre de operaţiuni şi în misiuni internaţionale şi toţi cei ale căror performanţe în diferite domenii au făcut ca Tricolorul să fie înălţat pe cel mai înalt catarg”, este transmis în mesajul lui Ludovic Orban.

Tricolorul a însoțit personalul medical în misiuni menite să salveze vieţi

„Drapelul Naţional i-a însoţit pe medicii români şi personalul medical care, anul acesta, pe fondul crizei sanitare generată de noul coronavirus, şi-au ajutat colegii din Italia, Statele Unite şi Republica Moldova, iar seriozitatea şi competenţa cu care s-au implicat în salvarea de vieţi au făcut cinste românilor şi României. Le mulţumim tuturor, cu respect şi admiraţie!

Tricolorul reprezintă istoria noastră şi întregul popor, cu oameni care ne-au dat de atâtea ori prilejul să ne mândrim că suntem români.La mulţi ani, România! La mulţi ani, Drapelului Naţional!”, a conchis premierul.