O forță mondială este în panică totală. Este vorba de China, unde profiturile firmelor industriale s-au redus într-un ritm mai lent în luna mai, după o cădere puternică în aprilie. Această situație este cauzată de restricțiile impuse împotriva COVID-19. Măsurile au continuat să afecteze producția industrială și să comprime marjele fabricilor.

Profitul a scăzut cu 6,5% față de anul precedent, mai puțin decât declinul de 8,5% din aprilie, potrivit datelor publicate luni de Biroul Național de Statistică (BNS).

În pofida relaxării restricțiilor COVID și a reluării treptate a afacerilor în marile orașe, precum Shanghai, luna trecută, piața imobiliară slabă și temerile legate de eventuale valuri recurente de infecții au aruncat o umbră asupra producției fabricilor și au ridicat îndoieli cu privire la redresarea celei de-a doua economii mondiale, susține Reuters.

Profiturile firmelor industriale au crescut cu 1,0% de la an la an, până la 3.440 de miliarde de yuani (514 miliarde de dolari) în perioada ianuarie-mai, încetinind de la creșterea de 3,5% din primele patru luni, au arătat datele NBS. În aceeași perioadă de cinci luni, veniturile firmelor industriale au crescut cu 9,1%, până la 53,16 trilioane de yuani, încetinind de la creșterea de 9,7% din primele patru luni.

Profiturile firmelor din industria prelucrătoare din China s-au redus cu 10,8% în primele cinci luni, extinzând scăderea de 8,3% din primele patru luni.

Economia Chinei a dat semne de redresare în luna mai

Economia Chinei a dat semne de redresare în luna mai, după ce s-a prăbușit în luna precedentă, dar consumul a fost în continuare slab și a subliniat provocarea pentru factorii de decizie politică, în contextul în care constrângerile stricte din COVID-19 continuă să fie o piedică.

Producția industrială din centrul comercial Shanghai, care se află în centrul producției din Delta râului Yangtze, a scăzut pentru a doua lună consecutiv, cu 27,6% în mai față de anul precedent.

Scădere a producției industriale de 12,5% în primele cinci luni

Capitala Beijing, care se confruntă cu cea mai gravă epidemie de la începutul pandemiei, a înregistrat, de asemenea, o scădere a producției industriale de 12,5% în primele cinci luni, ceea ce este mai rău decât creșterea globală de 3,3% înregistrată de China în această perioadă. citiți mai mult

Cabinetul chinez a anunțat în luna mai o serie de măsuri care acoperă politicile fiscale, financiare, de investiții și industriale pentru a se lupta cu daunele provocate de COVID în economia sa.