Mihai Fifor, președintele Consiliului Național și purtătorul de cuvânt al PSD, a comentat la Antena 3 ce șanse sunt ca Guvernul să pice prin moțiunea de cenzură.

„Am avut la începutul săptămânii reuniunea grupurilor parlamentare, a participat și Viorica Dăncilă. Colegii mei senatori și deputați au dat un vot prin care și-au arătat susținerea pentru Guvern și au votat pentru rămânerea la guvernare. E o decizie pe care colegii au luat-o, împreună cu Biroul Permanent Național, și rămânem pe această linie”.

El a vorbit și despre amenințările cu excluderea lansate de Viorica Dăncilă.

„Am văzut că a ieșit în spațiul public faptul că doamna prim-ministru ar fi amenințat cu excluderea din partid. Dacă la nivelul partidului există o decizie prin care avem o linie de urmat, e absolut firesc ca în momentul în care, odată luată această decizie, cei care nu doresc să se alinieze acestei decizii au dreptul să o spună. Desigur că te gândești ce poți să faci în cazul în care există colegi care nu mai doresc să țină această linie a partidului.. te întrebi dacă mai poți fi coleg cu dânșii. Din fericire, nu avem astfel de situații”.

Întrebat dacă premierul Dăncilă e posibil să renunțe la guvernare în cazul în care nu va primi votul pentru a deveni președinte titular al PSD, Mihai Fifor a spus că „niciodată nu a spus așa ceva. Și eu zic că suntem încă departe de Congres. Noi suntem concentrați pe ziua de mâine. E o zi importantă, dorim să dăm un semnal tuturor votanților noștri și românilor. Ziua de mâine e despre promisiuni pe care cei din Alianța Austerității le-au făcut. Votul românilor așa a fost luat.. pe promisiuni”.