EE, o societate mixtă deţinută de Deutsche Telekom şi Orange, este operatorul de telefonie mobilă cu cel mai mare număr de clienţi din Marea Britanie.

Un parteneriat implică folosirea în comun a infrastructurii sau o schimbare în structura capitalului EE, a explicat Stephane Richard. Acesta a adăugat: "Convergenţa deseori înseamnă fuziuni şi achiziţii (M&A), dar nu e obligatoriu să fie aşa".

"Piaţa din Marea Britanie se îndreaptă spre convergenţă, aşa cum se întâmplă pe toate pieţele, nu există motive să fie aici o excepţie", a spus el.

Vineri dimineaţă, acţiunile Orange înregistrau un avans de 1,9%, la 13,30 euro, la bursa de la Paris, anul acesta titlurile companiei au urcat cu 48%.

Luna trecută, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au anunţat că cele mai mari companii de telecomunicaţii din Europa, Deutsche Telekom şi Orange, au reluat discuţiile privind vânzarea EE, o tranzacţie evaluată la 19 miliarde de dolari.

Deşi opţiunea preferată pentru EE, înfiinţată în urmă cu patru ani, este o ofertă publică iniţială, vor fi evaluate şi alte opţiuni, în funcţie de strategiile rivalilor pentru piaţa din Marea Britanie, susţin sursele. Companiile nu au un termen limită pentru finalizarea tranzacţiei şi niciunul dintre operatori nu este interesat să cumpere participaţia celuilalt.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, avea la finele anului trecut 236,3 milioane de clienţi la nivel mondial, dintre care 178,5 milioane erau abonaţi la serviciile de telefonie mobilă.AGERPRES