"S-a confirmat că şeful pe operaţiuni al Al-Qaida în Pakistan Abu Hafs al-Shahri a fost omorât la începutul acestei săptămâni, în Waziristan", a indicat sursa citată, referindu-se la o zonă tribală din nord-vestul ţării, la graniţa cu Afganistanul, devenită fief al talibanilor pakistanezi şi al altor grupări islamiste afiliate la Al-Qaida.

Oficialitatea americană, care a optat pentru anonimat, nu a furnizat detalii privind împrejurările morţii lui Al-Shahri, însă surse ale securităţii pakistaneze au anunţat duminică uciderea a cel puţin patru insurgenţi de tiruri provenind de la o dronă americană, în Waziristan.

Acest deces va continua să "erodeze capacitatea Al-Qaida de a depăşi moartea numărului doi" al organizaţiei, Atiyah abd al-Rahman, conform sursei americane, care a apreciat că dispariţia lui Abu Hafs al-Shahri diminuează ameninţările teroriste în Pakistan.

La 27 august, un demnitar american anunţa că Atiyah abd al-Rahman, un libian de aproape 40 de ani, a fost ucis la 22 august, tot în Waziristan.
SURSA: Agerpres