“Pay U, procesatorului de plăţi achiziţionat în 2010 de la românul Radu Georgescu, este aproape de break even, iar eMAG începe să câştige din baza mare de clienţi”, spune Bob van Dijk. Ambele companii fac parte din divizia de e-commerce a Naspers care a înregistrat pierderi de 682 milioane de dolari în ultimele 12 luni. 

“Suntem încântaţi că eMAG devine profitabil. Acesta este un catalizator pentru recunoaşterea valorii altor active”, a adăugat Bob van Dijk.

eMAG a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 550 de milioane de euro şi pierderi de 19 milioane de euro. eMAG.ro este administrat de Dante International și este cel mai mare magazin online. Acționarii companiei sunt grupul sud-african Naspers – 77,21% și omul de afaceri Iulian Stanciu – 22,79%, conform datelor de la Registrul Comerțului.  

Rulajul eMAG pe toate piețele va atinge un miliard de euro în acest an. Echipa grupului eMAG (care include alături de eMAG și Conversion, PC Garage, Depanero și FashionDays) însumează 3.822 oameni. 

CEO-ul Naspers, Bob van Dijk, a primit anul trecut un salariu de 2,2 milioane de dolari şi acţiuni în valoare de 10,4 milioane de dolari.