Jean-Marc Ayrault a făcut apel la Sydney la lupta împotriva izolaţionismului şi a populismului.

'Noi, cu toţii, vom face o greşeală gravă dacă vom ceda presiunii extremelor' uitând lecţiile celui de-al Doilea Război Mondial, a mai spus el.

Donald Trump a promis să construiască un zid la graniţa cu Mexicul pentru a-i opri pe migranţi să intre în SUA. În faţa Congresului american, el a declarat marţi că Statele Unite ar trebui să adopte o politică de imigraţie 'bazată pe merit' şi să dea dovadă de mai multă fermitate faţă de imigranţii ilegali.

'Cei care se prezintă ca distrugători ai sistemului atacă în realitate instituţiile democratice', a declarat şeful diplomaţiei franceze într-un discurs la Institutul de Studii Lowy din Sydney.

'Cei care-şi propun să construiască ziduri şi să se închidă frontierele nu oferă de fapt nicio soluţie la securitatea naţiunilor noastre şi pun prosperitatea lor în pericol', a adăugat el.

Statele europene aliate ale SUA s-au arătat de asemenea îngrijorate faţă de criticile lui Donald Trump la adresa NATO şi a Uniunii Europene ca parte a politicii sale 'America în primul rând'. AGERPRES