Şeful DGIPI a părăsit sediul DNA după mai puţin de 30 minute. El nu a dorit să facă declaraţii la ieşirea din sediul institutiei anticorupţie.

Potrivit unor surse judiciare, lui Rareş Văduva i s-a citit ordonanţa de continuare a urmăririi penale, acuzaţiile fiind de abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului şi obstrucţionarea justiţiei.

Sursele citate au arătat că acuzaţiile au legătură cu o cauză disjunsă din dosarul în care a fost trimis în judecată fostul ministru de Interne Gabriel Oprea.

La intrarea în sediul DNA, Rareş Văduva nu a dorit să facă declaraţii în legătură cu dosarul în care a fost citat. El a spus doar că nu ştie în ce calitate a fost chemat.

Avocatul lui Rareş Văduva, George Pop, a declarat, la ieşirea de la DNA, că în momentul de faţă are loc o anchetă, însă nu poate da detalii din aceasta.

"În momentul de faţă se află în derulare o anchetă. Nu putem să dăm niciun fel de detalii. (…) Urmează să ne arătăm o anumită poziţie în acest sens, cât priveşte detaliile cu privire la o anchetă aflată în derulare nu sunt în măsură eu să vă comunic niciun fel de informaţii", a spus avocatul.

Fostul ministru Gabriel Oprea l-a reconfirmat pe maiorul Rares Vaduva in functia de secretar de stat la DGIPI, desemnat in aceasta functie de fostul premier Victor Ponta, in luna decembrie 2014.

Acesta a fost prima decizie semnata de Gabriel Oprea în calitatea pe care a avut-o, de prim-ministru interimar la acea vreme.

Maiorul Rares Vaduva lucreaza ca subsecretar de stat la Departamentul de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din decembrie 2014. El a fost numit atunci la DGIPI dupa ce opt ani, incepand cu 2006, a ocupat funcţii de conducere şi operative în SRI.