Palatul Victoria se distanţase de opiniile exprimate pe interent, după cutremurul din noaptea de vineri spre sâmbătă, de şeful Corpului de Control al premierului.

În weekend, șeful corpului de control al premierului a criticat modul în care autorităţile au reacţionat la cutremurul din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Valentin Mircea scria că instituţiile statului au note maxime la simpozioane, dar cetăţenii n-ar trebuie să se bazeze pe ele atunci când ţara va fi lovită de un mare seism.

Instituțiile statului român au note maxime la simpozioane și umflat mușchii, dar nu vă bazați pe ele când va lovi un mare cutremur”. Criticile şefului corpului de control al premierului au vizat modul în care Institutul pentru Fizica Pământului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi televiziunile de ştiri au transmis informaţii imediat după seism.

Ulterior, postarea de pe contul de Facebook al lui Valentin Mircea a fost ștearsă.

Valentin Mircea a vorbit în nume personal, acesta nu este și poziția Guvernului. Guvernul, prin vicepremierul Vasile Dîncu și instituțiile pe care le coordonează, a analizat recent care este răspunsul autorităților la un cutremur cu consecințe deosebite si raportul a fost prezentat în Guvern și apoi public, împreună cu concluziile și măsurile necesare pentru siguranța populației”, a fost reacția purtătorului de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, mai scrie Digi 24.

În prima sa reacţie publică de după cutremur, preşedintele Klaus Iohannis – aflat la Sibiu – a spus că, deşi nu l-a simţit, a fost informat “imediat” de producerea lui.

În opinia  şefului statului, sunt necesari “paşi puţin mai concreţi în direcţia consolidărilor clădirilor care riscă să se prăbuşească”.

Secretarul de stat Raed Arafat spunea, aseară, într-o dezbatere tv, că Ministerul Internelor pregăteşte pentru un eventual cutremur două spitale din Bucureşti, potrivit Europa FM.