‘Ofertele publice trebuie să se încheie cu succes. Sunt cruciale pentru dezvoltarea unei alternative pentru finanţarea economiei. Acum economia se bazează pe creditul bancar, aproape exclusiv. Iar peste 85% din capital este deţinut de străini. De aceea ar trebui create alternative de finanţare. Acesta e rolul bursei. Ultimul IPO a avut loc în 2007. Funcţia s-a cam atrofiat de atunci. Acum avem o oportunitate. Dacă gândim strategic este de importanţă colosală acest an, este importantă finalizarea cu succes a ofertelor publice. Sunt convins ca avem şanse să aducem campioni regionali, care să se finanţeze prin bursă, să creeze locuri de muncă şi care să conducă la o creştere a economiei româneşti şi la o creştere a avuţiei pe cap de locuitor’, a afirmat Lucian Anghel.

De asemenea, acesta a precizat că România ar trebui să devină un hub regional.

‘BVB îşi propune să fie un lider în sud-estul Europei. Avem argumente să susţinem acest obiectiv pe termen lung, deciziile luate în România vor fi de asemenea manieră astfel încât să fie un hub regional’, a adăugat Anghel.

Preşedintele BVB a menţionat că procesul de consolidare fiscală va continua, context în care bursa trebuie să finanţeze economia.

‘Procesul de consolidare fiscală va continua, la fel şi cel de reducere a cheltuielilor, iar statul nu va avea suficienţi bani să investească în companiile de stat. Aceasta este rolul bursei, să finanţeze economia’, a spus Lucian Anghel.