Cartofii prăjiţi cumpăraţi din restaurantele fast-food sunt extrem de gustoşi şi te fac să mănânci tot mai mulţi, deşi nici măcar nu-ţi este foame.

Secretul din spatele cartofilor prăjiţi de la fast-food! O adevărată bombă pentru organism

În spate, se ascunde însă un secret teribil, care-ţi poate afecta serios sănătatea. Gustul acesta care creează dependenţă are drept cauză siropul de dextroză, un ingedient extrem de periculos pentru siluetă, dar şi pentru sănătate.

Folosit fără discernământ în produsele alimentare, acest ingredient care poate provoca dependenţă de alimentele fast-food a dus la o adevărată explozie a cazurilor de obezitate, diabet, boli de inimă, de ficat și infertilitate. Iar situaţia durează deja de câteva zeci de ani, din păcate, scrie site-ul “Ce se întâmplă doctore?”

În compoziţia prin care sunt trecuţi cartofii tăiaţi înainte de a fi aruncaţi în baia de ulei se mai regăseşte şi pirofosfat disodic, un aditiv alimentar care poate duce la demineralizarea oaselor, dezechilibre metabolice și probleme de ordin digestiv, dacă este consumat în exces.

Multe substanţe care nu ar avea ce să caute în farfuriile noastre

Tratamentul cu aditivi este cel mai nenatural pas în producția cartofilor prăjiți pentru localurile fast-food. Ei sunt scufundaţi într-un amestec de sirop de dextroză și pirofosfat disodic. Siropul de dextroză aduce acea culoare aurie, foarte uşor de recunoscut, și creează dependență prin gustul său dulce.

În timp ce pirofosfat disodic previne decolorarea cartofilor în momentul prăjirii, împiedicându-i să capete o tentă de gri sau verde, potrivit csid.ro.

Mai mult, grăsimile hidrogenate în care sunt prăjiți cartofii, în mod repetat, ajung să se depună pe vasele noastre de sânge şi duc la boli cardiovasculare, principala cauză de deces la nivel mondial.

Cartofii sunt prăjiţi parţial într-un mix format din ulei de canola, ulei de soia și ulei de soia hidrogenat, precum și arome derivate din grăsime de vită. La acestea se mai adaugă făină, acid citric, derivați din lapte și dimetilpolisiloxan.

Ei sunt apoi congelaţi rapid şi ambalaţi în pungi de plastic, pentru a fi livraţi către restaurante, unde sunt prăjiţi din nou, în baie de ulei. Iar acolo se adaugă şi un aditiv numit TBHQ (terţbutilhidrochinonă), folosit pentru a împiedica râncezirea cartofilor.