Ion Iliescu respectă cu strictețe o dietă minunată, iar acesta ar putea fi secretul longevității sale! Un nutriționist a dezvăluit care este regimul biochimic pe care fostul președinte în vârstă de 94 de ani îl urmează cu rigurozitate.

Dieta biochimică a lui Ion Iliescu se bazează pe alimentația asistată biochimic. Aceasta este un regim alimentar care ajută pacienții să renunțe la medicamente și să se simtă mai bine.

Nutriționistul Ion Pop Blaga a dat detalii despre dieta lui Ion Iliescu

Nutriționistul Ion Pop Blaga a dezvăluit că în această dietă, proteinele, glucidele și lipidele se consumă separat, nu împreună.

El a subliniat că nu există altă metodă alimentară, în afară de cea asistată biochimic, care să ajute un om cu afecțiuni cardiace majore.

Ion Iliescu
Ion Iliescu/SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin

Regimul are la bază alimentația asistată biochimic

Conform acesteia, proteinele, glucidele și lipidele sunt consumate separat, nu împreună. Acest lucru oferă o recuperare atât de rapidă pentru o persoană cu afecțiuni cardiace majore.

„Nu văd o altă alimentație decât cea asistată biochimic, prin care proteinele, glucidele și lipidele se consumă separat, nu împreună, care să pună pe picioare un om cu afecțiuni cardiace majore, într-un timp atât de scurt”, a declarat nutriționistul Blaga.

Astfel, fostul șef de stat consumă zilnic carne. E vorba 200 de grame de mușchiuleț de vită, mai mult în sânge, cu două grame de piper și câteva linguri de ulei de măsline.

Cum se prepară rețeta preferată a fostului președinte

Pentru a pregăti mâncarea preferată a lui Ion Iliescu chiar în propria casă, ai nevoie de un mușchiuleț proaspăt de vită. Pentru o porție, se vor folosi:

  • aproximativ 200 de grame de carne,
  • două grame de piper verde boabe,
  • aproximativ 100 de mililitri de zeamă de vită
  • câteva linguri de ulei de măsline.

Dacă dorești să adaugi un gust special, poți să stropești preparatul cu coniac.

Primul pas este să se ungă ușor tigaia în care vei găti mușchiulețul cu puțin ulei. Nu este necesar să prăjești carnea prea mult, deoarece vita este servită în sânge.

În timp ce mușchiulețul se gătește, poți pregăti sosul. Adaugă piperul peste carne și apoi stinge totul cu zeama de vită, pe care o poți obține din oasele de vită fierte.

Carnea trebuie să fie ușor trasă la tigaie pentru a permite aromelor să se îmbine. Dacă dorești să aduci un aspect similar cu cel al restaurantului, poți adăuga două roșii cherry și un sos oțet balsamic cu sos de soia.