La o emisiune de la România TV, Sebastian Ghiță a amenințat membrii #Rezist, spunând că aceștia vor fi bătuți în cazul în care vor mai participa la proteste.

„Dacă îi mai prindem pe străzi pe bandele #rezist, cum i-am văzut astăzi la Ministerul Justiției s-ar putea să se întâlnească cu niște cetățeni de la PRU, care să le dea niște șuturi în fund și să-i trimită acasă, că dacă poliția nu-i trimite acasă o să-i trimitem noi (…) Facem ca oriunde. Dacă avem o lege și o instituție și poliția nu face nimic, că nu se poate să spargă geamuri și să-l bată pe ministru sau judecător. Asta curând se va termina! Dacă poliția nu-i ia de pe străzi, o să ne luăm la bătaie cu ei”, este amenințarea lansată de Sebastian Ghiță în direct la postul de televiziune România TV.

Deși magiastrații de la Curtea de Apel Ploiești au revocat mandatul de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță, acesta a declarat că nu a luat o decizie în legătură cu revenirea sa în România, deoarece el și familia sa se simt încă amenințați și șantajați.

În urma acestei amenințări, protestatarii rezist i-au făcut plângere penală lui Sebastian Ghiță.”Ieri acest infractor a amenintat cu bataia protestatarii care au fost in fata Ministerului de Justitie si a altor institutii publice. A promis ca aduce el oameni de la PRU care ii vor alunga de pe strazi, prin bataie, pe cei care militeaza pentru justitie.

Noi am protestat (pasnic) la Ministerul de Justitie. Asa cum au facut-o mii de cetateni la protestul de acum vreo 10 zile (cel cu marsul) . Asadar, amenintarea ne vizeaza direct. Am depus acum cateva minute plangerile penale”, a anuntat pe Cătălin Tenița, unul dintre protestatarii rezist.