Poliţia Metropolitană din Londra a precizat că este în desfăşurare o anchetă pentru a afla dacă cei trei bărbaţi fac parte dintr-o reţea teroristă.

Totodată, „cantităţi imense” de probe şi materiale au fost confiscate din autoutilitara care a intrat într-un grup de pietoni în zona London Bridge.

Anchetatorii au efectuat noi percheziţii la mai multe adrese din estul Londrei, iar „mai multe persoane” au fost reţinute în regiunile Newham şi Barking. În prezent, 11 persoane se află în arest, fiind suspectate de legături cu atacul terorist de sâmbătă.

ei trei presupuşi autori ai atentatului au fost împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Potrivit Press Association, unul dintre bărbaţi ar fi avut asupra sa un act de identitate emis în Irlanda.

21 dintre cei 48 de răniţi sunt în acest moment în stare critică. Premierul Marii Britanii, Theresa May, a precizat că victimele sunt de mai multe naţionalităţi, iar atacul „a fost asupra lumii libere”.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile în mai puţin de 24 de ore, a anunţat Institutul american SITE, care monitorizează site-urile islamiste.